2022 års genomförda program

21.12.2021 kl. 16:31
Här får ni en snabb genomgång över vad vi erbjudit våra medlemmar detta år.

* Ett glatt gäng samlades på ett frukostmöte hos John Nurminens stiftelse den 20 september. Under seminariet fick vi ta del av intressanta föredrag om vad som görs för att rädda Östersjön. I samband med föredraget fick vi även se stiftelsens konstsamling, kartor, historiska båtmodeller och föremål. En mycket intressant och givande besök.

 

* Studieresan den 25 augusti förde 20 glada resenärer med nya Viking Glory till Mariehamn. Under båtturen samlades vi för att ta del av en bra företagspersentation om Viking Line varefter det blev designrundvandring och lunch på båten. Väl framme besökte vi Ålandsbanken under torsdag eftermiddag och på fredag blev det Chips fabriken, Åland Distillery och Smakbyn. Difa middagen bjöds på restaurang Indigo på torsdag kväll. En mycket lyckad två dagars resa med lämpligt och intressanta besöksmål. Tack till alla som ställde upp med intressanta föredrag och visningar under resan.

 

* Difa Golfen spelades på Hills i Vichtis den 9. juni. Ovanligt få deltagare i golfen var det detta år, tyvärr. Men de som var med hade desto trevligare. Det vinnande laget bestod av Kai Simberg, Hans Weckman och Ulrika Wrede. 

 

* Årsmötet hölls på Volvos huvudkontor i Gruvsta 11.5 och det konstituerande mötet därefter. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet på Årsmötet och sittande ordförande Annika Söderholm Karlsson omvaldes på det konstituerande mötet.

* Frukostmöte på Stora Enso 5.5 med landschef Seppo Parvi. Mötet som hölls på finska var mycket intressant och bra. Närmare 30 personer deltog i seminariet. 

* Difa Prognos med Danske Bank och Heidi Schauman blev det den 14 april. Prognosen hölls denna gång via teams. Vi var rätt många som kopplade upp oss för att ta del av de senaste ekonomiska utsikterna.

 

* Ett föredrag med The two rowing Finns Markus Mustelin och Jolle Blässar hade vi i tankarna för mars månad, men vi blev tyvärr tvungna att ställa in det eventet eftersom vi inte hittade någon samarbetspartner som kunde dela kostnaderna.

* Vi började året med Björn Weckström utställningen Människa, maskin. Den privatguidade turen efter stängningsdags ordnades för Difas medlemmar den 18 januari.