Difa- svenska företag i Finland

Föreningen för bolag med svensk-finländsk anknytning

Som ditt företags vd eller ledningsgruppsmedlem har du
möjlighet att delta i våra intressanta evenemang

samt knyta nya personliga
företagskontakter​​

Aktuellt

Februari 2020

Aktuella events

 

Styrelsen jobbar med 2020 års program - vi publicerar vår aktivitetskalender inom kort.

 

 

Difa medlemsregister 2019

Bli medlem / medlemsavgifterna

 

AKTUELLT

* Annika Söderholm-Karlsson fortsätter som Difas ordförande

På det konstituerande mötet som hölls den 4 juni omvaldes CFO Annika Söderholm-Karlsson från Volvo Car Finland Ab. Det blir hennes tredje år som Difas ordförande. Kai Simberg omvaldes även han och fortsätter som vice ordförande och skattmästare i föreningen.

* Difas styrelse 2019-2020

Ny invald styrelsemedlem i Difa är Niclas Sacklén från Stena Recycling. Peter Ek vars mandat utgick omvaldes. De övriga styrelsemedlemmar fortsätter på sina mandat. Styrelsen  jobbar detta år med 8 ledamöter.  

* Har du förslag till program eller vill ditt bolag presentera sig? Kontakta Ulrika. 

* Så behandlar vi dina personuppgifter 

   (klicka på texten nedan)

 

​Difa aktivitetsblog

2019 November - FORK

Närmare 60 personer (medlemmar och deras gäster) njöt av FORKs show på Svenska teatern den 19 november. Kvällen var lyckad och FORK bra  tyckte deltagarna.

2019 November - Höstfest på Sveriges ambassad

Efter ett års uppehåll var det igen dags att samlas på ambassaden för att fira hösten. På Difas traditionella Höstfest 8.11 deltog i år drygt 60 personer. Stämningen var god och gästerna glada inte minst tack vare The Friendly Faces Quartet som underhöll oss under middagen. Stort tack till dem och till ambassaden för att vi i år igen hade möjlighet att arrangera vår fest hos er.

2019 Oktober - Difa Prognos på SEB

I början av oktober kunde Difa bjuda in sina medlemmar till ett konjunkturseminarium hos SEB i deras utrymmen på Södra Esplanaden. SEB Finlands Chief Strategist Jussi Hiljanen och Senior Private Banker Markus Ehrnrooth gav sin syn på det rådande ekonomiska läget för de närmare 30 personer som deltog. Semiariet var myckat lyckat och trevligt, ett stort tack till SEB.

2019 September - Difas Kräftskiva

Den 12 september samlades ett glatt Difa gäng på Elos takterass/bastuavdelning för att njuta av årets bästa kräftor. Sällan är kräftorna så stora och goda och sällan finns det så tillräckligt av dem. En mycket lyckad tillställning, inte minst tack vare catering Mums by Sandra. 

2019 Augusti - Difa Golfen

Arrangerades på Hjortlandets Vanha Peura bana den 27 augusti i ett strålande sensommarväder. Vi spelade Difa Scramble i tre och fyra personers lag och i årets vinnande lag spelade Simon Bergholm (Kinnarps), Annika Söderholm-Karlsson (Volvo), Hans Weckman och Ulrika Wrede (Difa). 

2019 Maj - Vinprovning på Winecellars 

Sommelier Carina Sontag höll en mycket lyckad champagne & skumvinsprovning för de entusastiska medlemmarna och deras avecer. Dryckerna och den goda salladen efteråt lät sig väl smakas efter föreningens årsmöte. 

2019 Maj - Årsmöte 

Ansvarsfrihet för 2018 beviljades styrelsen på årsmötet som hölls 7.5.2019 på Winecellars. Peter Ek vars mandat utgick blev omvald och Niclas Sacklén från Stena Recycling valdes in i styrelsen som detta år jobbar med 8 ledamöter. Styrelsen konstituerar sig 4.6 då den sammanträder första gången. 

2019 April - "Pappan" på Amos scenen

Difas kulturella inslag i år blev teaterpjäsen "Pappan" av Florian Zeller på Svenska teaterns Amos scen. I huvudrollen Asko Sarkola, som tolkade den Alzheimersjuka pappan enastående bra. Difa kom över 20 biljetter och de tog överraskande snabbt slut. Det verkar som om de kulturella inslagen attraherar våra medlemmar. 

2019 Mars - VD lunch på Hanaholmen med Fiskars vd Jaana Tuominen

Vd-lunchen på Hanaholmen med Fiskars vd Jaana Tuominen fredagen den 29 mars var lyckad med intressant presentation och trevlig stämning. Vi tackar Jaana Tuominen för att hon ställde upp och presenterade Finlands äldsta bolag. 

2019 Feb - Årets första frukostmöte FINAVIA 

Besöket på FINAVIA fredagen den 15 februari lockade många deltagare. Värd för mötet var ekonomidirektör Niclas Köhler som höll ett trevligt, informativt och intressant anförande. Att få ta del av den redan påbörjade utvidgningen och ombyggnaden av flygplatsens byggnader samt vad det stora projektet innebär var intressant. Efter presentationen och frukosten blev det rundtur i bagagehanteringsenheten. Ett mycket lyckat besök i sin helhet och ett stort tack till arrangörerna för att vi blev inbjudna.  

 

2018 Nov - Frukostmöte på Volvo Truck Center

Volvo Finlands vd Magnus Björklund och HR direktör Viveka Haapanen bjöd på ett mycket intressant frukostmöte den 28 november i det nya Volvo Truck Centret i Vanda. Transportindustrin i omvandling, elektromobilitet och självstyrande lösningar är framtiden. Deltagarna fick också ta del av hur Volvo som organisation förbereder sig för den.   

     

2018 Okt - Difa Prognosen på Ålandsbanken

Ålandsbanken stod värd för Difa Prognosen den 11 oktober. Anne-Maria Salonius, direktör för affärsområdet Finland, hälsade deltagarna välkomna och höll en intressant presentation om banken, hållbar utveckling och om hur vi tillsammans kan arbeta för ett renare Östersjön. Det färskaste ekonomiska utsikterna presentaredes av chefsstrateg Niklas Wellfelt.

2018 Sept - CHESS på Svenska teatern

2018 Sept - Kräftskiva på restaurang Alia

Vi hade en mycket trevlig kräftskiva i år på restaurang Alia. Vädret, kräftorna och humöret var på topp från första stund inte minst för Hans & Gun Weckmans glada sånger. Kräftorna som restaurangen bjöd på var även de mycket goda. Stort tack till Peter Ek och restaurang Alia för de fina arrangemenget. Vi kommer gärna på nytt! 

2018 Aug - Difa Golfen på Pickala

2018 Maj - Studieresa Göteborg / Volvo Car Visitor Centre

Studieresan förde oss denna gång till Göteborg där Volvo bjudit in oss till ett besök i deras fabrik i Torslanda. Vi började med en rundtur i fabriken där deltagarna fick se hur Volvo bilen produceras i den moderna robotstyrda fabriken. Efter lunch blev det en föreläsning på Brand Experience Centret varfter deltagarna skjutsades till Demo Centret där 20 olika Volvo bilar fanns tillgängliga för provkörning. Den fina dagen på Volvo slutade med en rundvandring i Volvo muséet. På kvällen bjöd Difa resenärerna på traditionell middag, den åtnjöts i den kända restaurangen Sjömagasinet. Ett stort tack för en oförglömlig resa riktas speciellt till Volvo för de fina arrangemanget och mottagandet.

2018 Maj - Amos Rex presentation med museichef Kai Kartio

2018 Apr - Vd-lunch med Moomin Characters Sophia Jansson

2018 Mar - Hälsa & Välfärd, läkare Robert Bergholm, Doctagon

2018 Feb - Frukostmöte Saab Finland presentation, vd Anders Gardberg

 

 

Det här upplevde vi 2017

Teaterpjäsen Ingvar - en musikalisk möbelsaga på Svenska teatern

Frukostmöte på Doctagon - Minneshantering med Otto Lindberg

Vd-lunch på Sveriges ambassad med vd Irmeli Rytkönen, Giganten   

Årsmöte och presentation hos/av Advokatbyrå Castrén & Snellman 

Dagsutflykt till Dragsvik

Golf / SHG, Lakisto

Kräftskiva på Ugnsholmens Café

Opera Höstsonaten

Difa Prognos på Aktia

Höstfest på ambassaden

Frukostmöte med Pata Degerman på Hanaholmen

Difa r.f.

Verksamhetskoordinator 
Ulrika Wrede
+ 358 40 500 3975
förnamn.efternamn@kolumbus.fi

Samarbetspartners

Sveriges ambassad i Helsingfors

Hanaholmen  

Business Sweden

Finsk-svenska handelskammaren