Difa- svenska företag i Finland

Föreningen för bolag med svensk-finländsk anknytning

Som ditt företags vd eller ledningsgruppsmedlem har du
möjlighet att delta i våra intressanta evenemang

samt knyta nya personliga
företagskontakter​​

Aktuellt

Augusti 2020

Onsdag
19.8
11:00

Difa Golf

Öppen för anmälning

September 2020

Torsdag
10.9
18:30

Difa Årsmöte

Hålls i samband med kräftskivan och/eller som Teams möte.
Torsdag
10.9
19:00

Kräftskiva

Öppen för anmälning med reservation!

 

AKTUELLT

Difa öppnar upp efter pandemin med den traditionella Difa Golfen 19.8, hur det blir med de övriga planerade aktiviteterna får framtiden utvisa. Årsmötet & Kräftskivan 10.9, Difa Prognosen med Tiina Helenius/ Elo i början av oktober ordnas förutsatt att coronaläget inte längre utgör någon fara. Dessutom försöker vi hitta nya datum för VD-lunchen med Olli Rehn på Finlands Bank samt för besöket i Riksdagshuset med minister Thomas Blomqvist.  

__

Business Sweden bjuder in Difas medlemmar att delta i deras webinar "The Covid-19 crisis and the nordic business continuity plan". Tidpunkt för webinaret är den 11 juni kl. 14-15 finsk tid. Se separat mejl som skickats ut till er 7.6.2020 eller kontakta Ulrika för närmare uppgifter.

___

Bästa Difa medlem,

Difa planerar återuppta verksamheten under hösten förutsatt att läget har normaliserats. Vår första programpunkt är Difa Golfen den 19 augusti på Kurk. Därefter planerar vi hålla Difas Årsmöte samt Kräftskiva den 10 september. Mera information samt inbjudningar till dessa skickas ut senare då vi vet hur situationen ser ut. Reservera gärna redan nu datumen för dessa event. 

____

Bästa Difa-medlem, 

i enlighet med regeringens riktlinjer beträffande sammankomster på över 10 personer, har Difa fattat beslutet att ställa in alla sina evenemang mellan den 16 mars och 31 maj 2020. Syftet med åtgärderna är att skydda befolkningen och trygga samhällets och näringslivets funktion. Vi återkommer med information om hur det blir därefter

__________________________________________________________________________________

AKTIVITETSBLOGG

2020

Ekonomisk Prognos på Fennia Kapitalförvaltning
Året inleddes med ett ekonomiskt frukostseminarium på Fennia Kapitalförvaltning den 6 februari där vd Eero Eriksson och kapitalförvaltare Maria Östergård-Käld presenterade de senaste ekonomiska utsikterna. Ett välbesökt och mycket lyckat tillfälle!  


2019

FORK - the end
Närmare 60 personer (medlemmar och deras gäster) njöt av FORKs show på Svenska teatern den 19 november. Kvällen var lyckad och FORK bra  tyckte deltagarna.
Höstfest på Sveriges ambassad
Efter ett års uppehåll var det igen dags att samlas på ambassaden för att fira hösten. På Difas traditionella Höstfest 8.11 deltog i år drygt 60 personer. Stämningen var god och gästerna glada inte minst tack vare The Friendly Faces Quartet som underhöll oss under middagen. Stort tack till dem och till ambassaden för att vi i år igen hade möjlighet att arrangera vår fest hos er.
Difa Prognos på SEB
I början av oktober kunde Difa bjuda in sina medlemmar till ett konjunkturseminarium hos SEB i deras utrymmen på Södra Esplanaden. SEB Finlands Chief Strategist Jussi Hiljanen och Senior Private Banker Markus Ehrnrooth gav sin syn på det rådande ekonomiska läget för de närmare 30 personer som deltog. Semiariet var myckat lyckat och trevligt, ett stort tack till SEB.

Difas Kräftskiva
Den 12 september samlades ett glatt Difa gäng på Elos takterass/bastuavdelning för att njuta av årets bästa kräftor. Sällan är kräftorna så stora och goda och sällan finns det så tillräckligt av dem. En mycket lyckad tillställning, inte minst tack vare catering Mums by Sandra. 

Difa Golfen
Arrangerades på Hjortlandets Vanha Peura bana den 27 augusti i ett strålande sensommarväder. Vi spelade Difa Scramble i tre och fyra personers lag och i årets vinnande lag spelade Simon Bergholm (Kinnarps), Annika Söderholm-Karlsson (Volvo), Hans Weckman och Ulrika Wrede (Difa). 
Vinprovning på Winecellars 
Sommelier Carina Sontag höll en mycket lyckad champagne & skumvinsprovning för de entusastiska medlemmarna och deras avecer. Dryckerna och den goda salladen efteråt lät sig väl smakas efter föreningens årsmöte. 
Årsmöte 
Ansvarsfrihet för 2018 beviljades styrelsen på årsmötet som hölls 7.5.2019 på Winecellars. Peter Ek vars mandat utgick blev omvald och Niclas Sacklén från Stena Recycling valdes in i styrelsen som detta år jobbar med 8 ledamöter. Styrelsen konstituerar sig 4.6 då den sammanträder första gången. 
"Pappan" på Amos scenen
Difas kulturella inslag i år blev teaterpjäsen "Pappan" av Florian Zeller på Svenska teaterns Amos scen. I huvudrollen Asko Sarkola, som tolkade den Alzheimersjuka pappan enastående bra. Difa kom över 20 biljetter och de tog överraskande snabbt slut. Det verkar som om de kulturella inslagen attraherar våra medlemmar. 
VD lunch på Hanaholmen med Fiskars vd Jaana Tuominen
Vd-lunchen på Hanaholmen med Fiskars vd Jaana Tuominen fredagen den 29 mars var lyckad med intressant presentation och trevlig stämning. Vi tackar Jaana Tuominen för att hon ställde upp och presenterade Finlands äldsta bolag. 
Årets första frukostmöte FINAVIA 
Besöket på FINAVIA fredagen den 15 februari lockade många deltagare. Värd för mötet var ekonomidirektör Niclas Köhler som höll ett trevligt, informativt och intressant anförande. Att få ta del av den redan påbörjade utvidgningen och ombyggnaden av flygplatsens byggnader samt vad det stora projektet innebär var intressant. Efter presentationen och frukosten blev det rundtur i bagagehanteringsenheten. Ett mycket lyckat besök i sin helhet och ett stort tack till arrangörerna för att vi blev inbjudna.  
 
 

 

Difa r.f.

Verksamhetskoordinator 
Ulrika Wrede
+ 358 40 500 3975
förnamn.efternamn@kolumbus.fi

Samarbetspartners

Sveriges ambassad i Helsingfors

Hanaholmen  

Business Sweden

Finsk-svenska handelskammaren